ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ

  • Со концерот на Биг бендот на Македонската радио и телевизија синоќа во Прилеп, на летната сцена во домот на културата „Марко Цепенков“ започна 5-тото издание на Интенационалниот џез фестивал

  • Во должина од 400 метри се гради комлетно ново минор корито на градската река во Прилеп, кај населбата Ѓогдере. Инвестицијата е тешка 300.000 евра

  • Индустриските зони, ТИРЗ Прилеп и странските инвестиции, започнаа да ги носат првите вработувања во овој град. Американскиот гигант во автомобилската индустрија „Гентерм“ досега имал вработено околу 490 лица, а во тек е оглас за вработување на уште 200 луѓе

  • По пауза од три месеци денеска продолжи со работа добиточниот пазар во општина Кривогаштани. Агенцијата за храна и ветеринарство конечно ја укина забраната на продажба на добиток, откако во земјава се појави болеста јазлеста кожа

  • За првпат после 30 години во Крушево се оформи индустриска зона и најголемата тутунска компанија СЕКЕ од Грција во 2016/2017 година инвестира во изградба на комбинат за откуп и преработка на тутун со што ќе се вработат 250-300 лица.

  • Младите од Крушево се повеќе го напуштаат својот роден грард бидејќи не гледаат перспектива и егзистенција тука. Ова не е болка само на Крушево туку и на целата држава.

  • Утревечер со почеток во 21 часот во домот на културата во Прилеп „Марко Цепенков“ ќе започне 5-тиот по ред Интернационален џез викенд. Овој фестивал полека, но сигурно стана уште еден препознатлив бренд за Прилеп

  • Со дел да се воспостави механизам за информации и превенција од трудова експлоатација меѓу работниците, граѓанското здружение „Достоинствен работник“ реализира проект за 

  • СЕ ИЗВЕСТУВААТ ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДЕКА ИЗВЕДУВАЊЕТО НА ГРАДБИ БЕЗ ИЗДАДЕНО ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ, СОГЛАСНО КРИВИЧНИОТ ЗАКОНИК НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПРЕТСТАВУВА КРИВИЧНО ДЕЛО„БЕСПРАВНО ГРАДЕЊЕ“

  • Прилеп е една од трите општини во Македонија која има најмногу вработувања со најновиот проект на АВРМ „Македонија вработува 2“. Со оваа мерка досега за само 2 месеци во општина Прилеп вработени 40 лица, во 25 фирми.

РЕПОРТАЖА